Sušený bok
Sušený bok - nebo-li pancetta - je italský druh slaniny s převažující chutí pikantního pepře.
Kategorie: | Sušená masa |
---|---|
Obsah: | 100 g |
Složení: | Vepřový bok, jedlá sůl, dextróza, směs koření, startovací kultury, konzervant: dusitan sodný |
Maso nejvyšší kvality nejprve naložíme na několik týdnů do směsi soli a aromatického koření a poté sušíme po dobu několika měsíců, dokud maso nedosáhne požadované chuti a konzistence.
Před podáváním doporučujeme nechat maso na tácku na několik minut při pokojové teplotě, chuť masa tak bude výraznější a jednotlivé plátky půjdou od sebe snáze oddělit.
100 g výrobku bylo vyrobeno ze 150 g masa.
Výživové hodnoty na 100 g: Energie: 2432 kJ / 581 kcal; Tuky 58 g; z toho mastné kyseliny: 24 g; Sacharidy: 0,5 g; z toho cukry: 0 g; Bílkoviny: 14,3 g; Sůl: 4,8 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.